Skip to content

Mine arbeider

Min forkjærlighet til film er noe som preger måten jeg lager film. Jeg elsker å dra frem referanser og hente inspirasjon fra filmhistorien når jeg utvikler en ide. Filmene mine har ofte en nøktern dramaturgi og en lun tone, kombinert med et impresjonistisk visuelt uttrykk.

Har det i Bærum – kampanje

Under corona nedstengingen i 2020 var det flere kommuner som ville oppmuntre sine innbyggere til å tenke og handle lokalt. Jeg utviklet og produserte en serie kampanjefilmer sammen med Tanken Bak og Bærum kommune for å oppmuntre sine innbyggere.

https://destinasjonbaerum.no/

Unnveig Aas – Things will be better

Unnveig er en fremadstormende og aktiv musiker på den norske country scenen. Jeg har laget flere videoer for henne hvor vi har tatt inspirasjon fra eldre kilder og forsøkt å emulere et eldre uttrykk. Med denne videoen la vi derimot opp til et mer moderne visuelt utrykk for å matche pop kvaliteten i låten.

unnveig.com

Cashmere factory – Differ Stiffer

Til albumet Heist Resort laget jeg flere videoer for bandet Cashmere factory. Til denne videoen fikk vi støtte fra Fond for lyd og bilde. Filmens mål var å spille på kontrasten mellom små og store følelser i et turbulent forhold. Visuelt sett dro vi inspirasjon fra neo noir sjangeren for å gi et ekspressivt uttrykk til en fortelling som spilte på små nyanser.

Tellef Raabe – Of Smith’s friends

Mens jeg studerte jobbet jeg sammen med Tellef både som komponist og artist og produserte denne lille musikkvideoen for han. Videoen er en (relativt fri) refleksjon over sangens tematiske innhold som handler om det å være ung og rebelsk og sårbar. Morsomt også at vi fikk med oss en ung Elise By Olsen (verdens yngste moteredaktør) på prosjektet.

Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg – EBA

Jeg stod bak alle filmene Tanken Bak produserte mens jeg var ansatt. Dette prosjektet var spesielt spennende hvor Bygg- og anleggsbransjen ville ha en film som de kunne vise som en del av et innlegg til NHOs årsmøte. Vi la også til rette for at filmen skulle brukes i en rekrutteringskampanje for utdanning innen bygg og anlegg.

eba.no

Kalkvatn – Samfunnskritisk bart

Noen prosjekter er det spesielt forfriskende å jobbe med. I dette tilfellet å lage en musikkvideo som videreførte lekenheten og humoren i låten. Utfordringen her var å få filmen til å se påkostet ut med relativt få midler.

Flying Pinata

Firmaet Bakken og Bæck er også noen som liker å ha det gøy. Så gøy faktisk at de laget en reklamefilm for noe som de startet opp som et humoristisk innfall. Jeg jobbet tett sammen med fotograf Christian Karlsen i utviklingen og produksjon av filmen hvor vi tok inspirasjon fra Roy Andersson sine filmer.

flyingpinata.co

Elsk meg vær så snill (kortfilm)

Mens jeg studerte hadde jeg en ide til en antologi film som denne kortfilmen var ment å inngå. Ideen var å samle en rekke fortellinger om kjærlighet under tittelen “Elsk meg vær så snill”. Foreløpig har det kun blitt med den ene filmen – foreløpig.

The text (kortfilm)

Alexander Svanåsbakken, min medregissør, og jeg hadde lenge snakket om å lage en film sammen. Vi har veldig lik humor og lik måte å tenke film på. For at det ikke bare skulle bli med snakket produserte vi denne filmen hvor manus, opptak og klipp var gjort på i overkant av en uke. Morsomt var det også.

Ta kontakt med meg

Interessert i hva jeg kan bidra med i produksjonen din? Hør med meg!

Back To Top